Преди пет години хората в Русия бяха удивени от кадрите от

...
 Преди пет години хората в Русия бяха удивени от кадрите от
Коментари Харесай

Бонусът „Крим“ е проигран

 Преди пет години хората в Русия бяха удивени от фрагментите от украинския град Севастопол. Около 20 000 души се бяха събраха в центъра на града, като държаха съветски флагове и крещяха „ Русия, Русия “. За доста руснаци това беше основно прекарване. В края на краищата те от дълго време бяха привикнали с това, че страната им непрекъснато губи политическо въздействие и прелест макар възхода в някои години на наваксване. Събитията в Киев тъкмо преди този момент единствено потвърдиха това: стотици хиляди демонстрираха там, наричани от съветската агитация неонацисти и фашисти - за доближаване с Европа, вместо с Русия.
И по този начин - тъкмо преди 5 години Русия анексира полуостров Крим от Украйна, а отрицателните последствия за Москва не престават да се усилват, написа Bloomberg.Анексията не е приета от интернационалната общественост, като Европейският съюз (ЕС) и Съединени американски щати водят взаимни старания при налагането на наказания против Москва. Невъзпряна, Русия продължава да интегрира Крим в стопанската система си, влага милиарди в построяването на нови атомни електрически централи на полуострова. Също по този начин през 2018 година беше издигнат мост, който свързва Крим и Русия.

Русия търпи удари от глобите на Съединени американски щати и Европейски Съюз, които се натрупват с всяка минала година. Гражданите на страната също изпитват компликации поради спада на задграничните вложения и понижаването на заплатите. Русия страда и от ниските цени на петрола.

Санкциите са изтрили 6% от съветската стопанска система през последните 5 години , демонстрират калкулации на анализатори в Bloomberg. Руската стопанска система страда най-вече поради глобите и ниските цени на петрола, сочи изследване на анализатора Скот Джонсън.

Санкциите надали ще бъдат отстранени в близко бъдеще, а обвиняванията за съветска интервенция по време на президентските избори в Съединени американски щати значат, че обстановката за Русия ще се утежни.  Броят на съветските компании и предприемачи, които са наранени от глобите, е повишен с 4 пъти от 2014 година до над 700 . В момента Вашингтон обмисля въвеждането на нови наказателни ограничения против Москва.

Какво значи по-слабата икономическа интензивност в Русия, каква е статистиката за директните задгранични вложения и какво е настроението след населението 

 
По публикацията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Бойчо Попов
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР